Klimaambassadørerne

Klimaambassadørerne er et undervisnings- og handlingsprogram, der klæder københavnske unge på til at skabe et mere bæredygtigt samfund.

Programmet henvender sig til folkeskolens ældste klasser og forløbende, der gentages i cirkulære forløb, indebærer fire grundlæggende aspekter:

Viden om klima, miljø og bæredygtig udvikling
Kompetence udvikling til at blive en forandringsagent
Handling - udførelse af projekt/kampagne/strategi
Evaluering med fokus på videreudvikling

Klimaambassadørerne arbejder med forskellige områder. Med udgangspunkt i deres egen skole tilegner de sig den nyeste viden inden for bæredygtig udvikling og formulerer målsætninger og strategier for bæredygtighed, klimatilpasning og miljøhensyn. I løbet af 2012 arbejder eleverne videre med at udvikle klimastrategier og – kampagner, der ud over selve skolen omfatter det nære lokalsamfund i samarbejde med lokalrådene og projekter for hele Københavns Kommune.

Klimaambassadørernes arbejde er at skabe en bæredygtig skole i en bæredygtig bydel i et bæredygtigt samfund.

De unges egne skoler er omdrejningspunktet for Klimaambassadørprogrammet, og over en årrække skal alle de københavnske folkeskoler lære om og forholde sig til bæredygtighed. Hvert år bliver 10 nye skoler en del af Klimaambassadørprogrammet og der igangsættes på den måde en strategi for bæredygtig udvikling for hver af kommunens skoler og skolernes netværk såsom forældre, KKfo'er, fritidsklubber m.fl.

Læs mere om klimaambassadørerne og mange andre spændende initiativer på

KBU Logo.ashx

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.