Let’s Take Care of the Planet

Formålet med Let's Take Care of the Planet projektet er at uddanne unge til at påtage sig et ansvar for at sikre en bæredygtig fremtid og at handle derefter.

Sønderskovskolen i Sønderborg og Roskilde Gymnasium repræsenterede Danmark med fem elever og en lærer på ungdomskonferencen Let's Take Care of the Planet.
Med sig i bagagen havde de fem elever en liste over "responsibilities and actions", der skal sættes i værk for at skabe en mere bæredygtig udvikling i fremtiden. Ud over elever fra BSP-skoler i Danmark deltog også elever fra BSP-netværket i Polen, Sverige, Litauen, Rusland og Tyskland i konferencen.

Engagerede unge
Alle de deltagende unge var utroligt engagerede og arbejdede hektisk for at nå frem til en samlet plan for fremtidens løsninger, bl.a. et åbent brev med forslag til at løse de globale miljøproblemer, som blev overrakt til de politiske beslutningstagere i EU.
Samtidigt med, at der var workshops for de deltagende elever, var der arrangeret workshops for de ledsagende lærere, hvor vi diskuterede muligheder for samarbejde mellem skoler på tværs af grænser.
Se også videoen "If not us, then who" om konferencen.

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.