Venskaber for livet

I 2013 rejste to grupper på fire danske og fire libanesiske elever fra Sct. George School i Beirut og Juelsminde Skole på hver sin uforglemmelige rejse. Det er andet år, at tilsvarende grupper af elever er på besøg i Libanon og Danmark.

Både i Beirut og Juelsminde bor eleverne privat hos libanesiske og danske elever. Dette kulturmøde giver oplevelser, kontakt og tilknytning for livet.
Eleverne opnår en interkulturel kompetence, som giver indsigt i hinandens kultur, erfaring med samarbejde på tværs af kulturer, samt ikke mindst den forståelse og åbenhed, som det giver at bo privat hos en dansk eller libanesisk familie.

 Hilser med hjertet – ikke med hånden!
MILLE, ANNE, ERIK OG JACOB, ELEVER, JUELSMINDE SKOLE

Vi er fire spændte, forventningsfulde og nervøse elever, som den 16. marts indleder vores rejse til Libanon. Spændte, fordi vi skal møde fremmede familier, benytte et andet sprog og kastes ud i en helt anden verden.
Vi diskuterer og snakker meget i flyet på vej derned. Hvordan er forholdene? Hvordan er de mennesker, vi skal besøge? Hvordan skal vi - eller skal vi ikke - opføre os?
Libanon er et fremmed land, og så oven i købet i Mellemøsten! I nyhederne hører man hele tiden, at der er farligt og urolig. Vi har en masse fordomme og en forestilling om, at vi skal til et land med uroligheder, krige, farlige mennesker, fattige levevilkår osv.

Men det sjove er, at vi oplever det stik modsatte! Libanon er et land med kærlighed og sikkerhed. Husene er måske ikke de største. Møblerne er ikke som de danske - og maden er også anderledes. Kort sagt, vi oplevede hverken noget dårligt eller farligt – bare noget anderledes. Alt kom til at gå som en leg, fordi vi mødte en fantastisk gæstfrihed. I Libanon hilser man ikke med hånden - men med hjertet!
I Beirut Airport modtages vi af glade og spændte familier og selvfølgelig en masse kindkys! Vi bliver fordelt til værtsfamilierne, og nye hverdage begynder.

beirut1

Eventyrlige dage i Beirut
Den første dag i Beirut bliver brugt forskelligt. Én er på cykelsightseeing rundt i byen, én er i bjergene i værtsfamiliens "village" (sommerhus), og én bruger søndagen på at hygge og spille fodbold sammen med værtsfamiliens venner. Det bliver en indholdsrig dag for alle, og det er allerede her, båndene til værtsfamilierne bliver knyttet.
St. George School er meget forskellig fra vores. Børnene er meget disciplinerede og arbejder på en anden måde end danske skoleelever. Gruppearbejde og brug af digitale medier er meget nyt for dem, men det er en fantastisk oplevelse at lave workshop sammen med dem.

Programmet er proppet! Vi besøger libanesiske seværdigheder - Libanons berømte telefrique (en lift) med en fantastisk udsigt, tur til Jeita Grotto drypstenshulen, besøg i ruinbyen Byblos og en masse andet. Det er spændende at se alt dette, men det, der gør turen helt unik, er samværet med værtsfamilierne og vennerne.
Denne tur har været en helt fantastisk og enestående oplevelse for alle.

 beirut3

A life-time experience
REIN NAHLE, STUDENT, ST. GEORGE SCHOOL

I GOT THE CHANCE to be one of the lucky students who were chosen to travel to Denmark and live with a Danish family for a week. I tried to prepare myself for anything, I read a lot about Denmark and tried to gather information about it, but visiting it was extremely different.

Denmark is such a beautiful country that has wonderful sittings and a bright green environment. We visited the church in Jelling, where the first king of Denmark is buried, and we saw the Runestones and the two large burial mounds.
I won't forget the old town in Aarhus, as we've seen the very old buildings and how fine they are until now, and to get a small idea of how the Danish houses were in the old days and how they used to live.

We also went through the sittings of the capital Copenhagen, where we saw the little mermaid which is an icon of the city, and walked through the promenades and waterfronts of the populous city, especially the wonderful seventeenth century waterfront with its old colorful buildings. We also went to Tivoli, the amusement park and pleasure garden as we enjoyed our time looking around and tried several games and just spent our time having fun.

As for the schools, it is really different, with different rules and educational programs than our school. We got the chance to visit two schools, Juelsminde School and Bredager School. Danish Schools have several playgrounds, and for some of the different rules: Students have no uniform, they show up in their own clothes, they get to bring their phones and laptops...

The Jensen family
The Jensen family that I lived with is the real meaning of a successful family; with them I learned how the members of a Danish family treat each other, and how their lifestyle is, and they made me feel as if I'm at home with my own family. Sabrina, the student that hosted me, her mother, father, grandparents, and sister are simply amazing and loving people, and I see them now as my second family.
This trip was a once in a life-time experience, I learned to live with people from a different culture with different traditions and lifestyle. If I had the chance to go on this trip again I definitely would. I miss everyone and everything. I miss the times we had, the laughs, the walks, the talks and every single second.

Venner for livet
JACOB BENFELDT CHRISTENSEN, ELEV, JUELSMINDE SKOLE

DEN 10. SEPTEMBER kom vores libanesiske venner endelig på genbesøg i Danmark.
Jeg har nu været med i Libanon-projektet i tre år, og glædede mig vildt til at skulle tage imod vores gæster i lufthavnen. Der var store smil og store kram, da de kom os i møde!
Ali Fakihk, som jeg boede hos under mit besøg i Libanon, var blevet udvalgt til at komme til Danmark, og han skulle bo hos mig.

Programmet i år bød på mange spændende ting: Vi skulle i den gamle by i Århus, på besøg på Bredager Skole i Jelling, have et par spændende og anderledes dage på Juelsminde Skole og sidst men ikke mindst et smut til København.
Det bedste var dog at skulle vise den danske kultur frem og have en elev boende. Det er en rigtig fed oplevelse at få én på sin alder fra en helt fremmed og modsat kultur og religion ind i sit hjem.

Det var også et stort plus, at Ali var utrolig nysgerrig. Han fik derfor prøvet både rugbrød, kartofler med brun sovs og den friske danske mælk. Græsset, alle planterne, de uendelige kornmarker og det åbne landskab var han også vild med.
Det har været en kæmpe oplevelse at have en libaneser boende. Jeg synes, at jeg har fået venner for livet. Det er fantastisk fedt, at vi på trods af mange og store forskelle, kan være rigtig gode venner. De har gjort indtryk, og det vil jeg aldrig glemme!

 

 

 

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.