Hele verden i skole

bogsmall.jpg
Hele Verden i Skole er en kampagne, der sætter børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark

Kampagnen består af bogen LæseRaketten med lærermateriale, Den Globale Aktionsuge samt en klassekonkurrence, hvor elever fra Danmark, Sydslesvig og Grønland har mulighed for at samle ind til børns skolegang i fattige lande. Som noget nyt i år lanceres også en hjemmeside, hvor lærere og de ældste elever kan finde opgaver og informationer om Angola.

tema8.jpg

LæseRaketten
LæseRaketten er en gratis bog til elever i grundskolen. Bogen skal på en gang puste til elevernes læseglæde og samtidig få dem til at reflektere over uddannelsesspørgsmål. Historierne er skrevet af kendte danske børnebogsforfattere. LæseRaketten indeholder desuden portrætter af børn fra andre lande. LæseRaketten affyres hvert år fredag før skolernes påskeferie.

Den Globale Aktionsuge
Den Globale Aktionsuge har til formål at minde verdens ledere og regeringer om de løfter, de skrev under på i Dakar Erklæringen i 2000 angående Uddannelse for Alle. Hvert år er der en global aktivitet, som elever fra 120 lande deltager i. Det betyder, at mere end 8 millioner børn står sammen i aktionsugen om at formidle budskabet til verdens ledere: Alle børn har ret til at gå i skole.

Indsamlingskonkurrence
Indsamlingsmuligheden giver eleverne mulighed for at samle ind til børns skolegang i fattige lande. Derved hjælper de børn i udviklingslande med at få en uddannelse, samtidig med, at de selv kan opleve, at de kan gøre en forskel for børn, der ikke har samme muligheder i livet som danske børn. Eleverne kan deltage i indsamlingskonkurrencen ved at sælge lodsedler, afholde loppemarked eller lave teater – kun fantasien sætter grænser. Når klassen deltager i indsamlingskonkurrencen har de mulighed for at vinde flotte præmier. Hvert år fokuserer kampagnen på et enkelt land i Afrika eller Latinamerika. I 2010 går det indsamlede beløb til børn i Angola.

Den globale kampagne
Global Campaign for Education er en international kampagne, hvor IBIS arrangerer den danske del, Hele Verden i Skole. Hvert år deltager mere end 8 millioner børn i 120 lande. Kampagnens mål er, at de forskellige regeringer holder deres løfte til verdens børn om, at de kommer i skole. 164 regeringer har tiltrådt Dakar Erklæringen, hvor de forpligter sig til at sikre alle børn adgang til gratis skolegang inden 2015.

Da Hele Verden i Skole blev skudt af for første gang i 2003, var der 115 millioner børn i verden, der ikke gik i skole. I dag er tallet faldet til 75 millioner. Det går heldigvis den rigtige vej, men der skal stadig arbejdes i raketfart, hvis målet om Uddannelse for Alle skal nås.

Du kan sende en mail til en ven eller kollega om kampagnen Hele Verden i Skole.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.