Medborger

Henvisninger
Link og litteratur om medborgerskab

Lav valgdeltagelse blandt unge mennesker og deres faldende interesse for deltagelse i det offentlige og politiske liv understreger vigtigheden af fortsat at sikre undervisning i demokrati.

EU i undervisningen

Oplysningsforbundet DEO har udarbejdet en række temapakker, der behandler problemstillinger, der har med EU at gøre. Pakkerne omhandler fx klima og energi, udviklingspolitik, og asyl og indvandring.

FN's Internationale lærerdag

I over 100 lande fejres Lærerens Dag 5. oktober. Fokus er på lærerens vitale rolle både som underviser, men også som medvirkende til at udvikle aktive medborgere i et moderne samfund. Lærerens Dag er også med til at sætte fokus på, at uddannelse er en fundamental menneskeret.

Læring i et nyt Europa

Hvordan engagerer man eleverne i EU-undervisningen? Hvem er de nye magthavere i Europa - og hvilke udfordringer står de overfor? Hvordan kan samfundsfag og historie spille sammen i EU-undervisningen? Mød bl.a. Uffe Østergaard, Julie Hassing og Christian Vollmond.

Digitale rettigheder

Kom til gratis konference om, hvordan internettet har forandret måden vores samfund fungerer på, og hvilke rettigheder der knytter sig til den digitale udvikling?

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.