Medborgerskab - alle inklusiv

medborgerskaballe_inklusiv

Er det rigtig at: Alle piger med tørklæder er undertrykte? Folk, der ikke taler ordentligt dansk er dumme? Alle bøsser har HIV?

Fordomme har vi alle sammen. I nogle sammenhænge er de gode at have, men fordomme kan være med til at udelukke bestemte mennesker og grupper fra at deltage i fællesskabet. De kan virke ekskluderende og måske endda diskriminerende.

I dette forløb sættes der fokus på hvordan vi som medborgere og i fællesskab kan fremme ligebehandling og inklusion i samfundet, på skolen og i klassen.

På kurset møder vi mennesker, der fortæller om situationer, hvor de har oplevet diskrimination og fordomme på deres egen krop. De har følt sig dømt på forhånd og måske endda diskrimineret og ekskluderet.

Med forskellige øvelser og i Inklusionsrådet får eleverne til opgave at finde på ideer, der sætter fokus på at lukke mindretal ind i  fællesskabet og forebygge negative fordomme og diskrimination.

Læs mere på www.medborgerskabet.dk

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.