Demokrati Fordi

demokratifordi
Kampagnen Demokrati Fordi opfordrer danske elever til at spekulere og reflektere over, hvad det egentlig vil sige for dem at være medborger i et demokratisk og inkluderende fællesskab. Kampagnen dækker bl.a. over et omfattende inspirationsmateriale til lærerne og en landsdækkende konkurrence for eleverne.

Med den nationale undervisningskampagne Demokrati Fordi samles de danske skoler og ungdomsuddannelser i et fælles gruppearbejde om demokrati og medborgerskab.
Kampagnen dækker bl.a. over et omfattende inspirationsmateriale til lærerne og en landsdækkende konkurrence for eleverne.

Som lærer får du adgang til et gennemarbejdet inspirationsmateriale i en spændende, ny ramme. Alt tilpasses dit klassetrin og fag. Inspirationsmaterielt indeholder undervisningsmateriale, øvelser og links, der vil være lige til at gå til ud fra temaerne: rettigheder og medansvar, ligeværd og fællesskab og demokrati og deltagelse.

Som elev får du mulighed for at deltage i en stor konkurrence, hvor du med udgangspunkt i undervisningen skal skabe dit helt eget kreative indtryk af, hvad demokrati er for en størrelse.

Konkurrencen kulminerer i en stor event d. 7. marts, 2011 på Christiansborg, hvor de vindende bidrag fremvises og fejres! Vi håber, I vil være med til at fejre dagen med os!

Kampagnen lanceres af Institut for Menneskerettigheder og Ungdomsbyen for Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.

Se mere på demokratifordi.dk

What if learning was about knowledge and also about doing, being, interacting with others and changing the world?

What if formal learning was enjoyable, hands-on and relevant to life outside school while addressing the problems of our world?

What if education systems prepared learners to become responsible citizens, recognize and solve local problems...

Then we would be educating for a more sustainable future

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.